ALDEBARAN cd και βιβλίο των Δημήτρη Κογιάννη και Ανδριανού Παπαμάρκου (ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ)

0

ALDEBARAN cd και βιβλίο των Δημήτρη Κογιάννη και Ανδριανού Παπαμάρκου (ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ)

ALDEBARAN cd ALDEBARAN cd ALDEBARAN cd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι ωραίο, είναι συγκινητικό, καθώς παίρνουν μιά πιο «δική σου», « κοντινή σου» μορφή, αλλοιώς τους «γεύεσαι», σαν κάτι σχεδόν καινούριο, από την αρχή, αλλοιώς τους νοιώθεις, αλλοιώς τους καταλαβαίνεις, τραγουδισμένoυς τους στίχους μεγάλων ποιητών. Άλλοτε ξεκινά ένα τραγούδι … ελαφρώς δημοτικοφανές και εξελίσσεται σαν ποπ τραγούδι της δεκαετίας του 70, άλλοτε πιο ροκ, άλλοτε ζεϊμπέκικο… Μοιάζουν οι στίχοι να σε αγκαλιάζουν με ένα άλλο σχεδόν νόημα και πάντα με τη ροκ μαγκιά. Θεωρώ ότι είναι ένας δίσκος που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Την Τρίτη 3/6 στον Ιανό έγινε η παρουσίαση του νέου cd με βιβλίο μαζί, ALDEBARAN που κυκλοφορεί από την εταιρία Μικρός Ήρως, των δύο νέων δημιουργών Δημήτρη Κογιάννη και Ανδριανού Παπαμάρκου, σε ποιήματα των : Κώστα Βάρναλη, Κώστα Καρυωτάκη, Κλείτου Κύρου, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Βύρωνα Λεοντάρη, Κώστα Ουράνη, Μαρίας Πολυδούρη, Ρώμου Φιλύρα. Παρών ήταν στην συνάντηση ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος και έχει προλογίσει το βιβλίο, από όπου μιά πρόταση μόνο μεταφέρω εδώ : «…Οι συνθέτες Δημήτρης Κογιάννης και Αδριανός Παπαμάρκου με τα μελοποιημένα αυτά ποιήματα επιχειρούν και πετυχαίνουν μια εμπνευσμένη δροσερή και άνευ συμπλεγμάτων προσέγγιση στα κείμενα αυτά.»

Στην παρουσίαση τραγούδησαν οι : Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώτα Νέγκα, Καίτη Κουλλιά, Λένα Αλκαίου, Δημήτρης Καρράς, Μαρία Κουταβά, Βιολέτα Φιλίππου, Δημητράκης Ramone, Ανδριανός Παπαμάρκου.

Εκδότης και παραγωγός του cd είναι ο Άγγελος Σφακιανάκης ο οποίος είπε : «Γνώρισα τον Δημήτρη και μετά τον Ανδριανό. Όταν τους είδα, κατάλαβα ότι είχαν ακούσει τόσο πολύ heavymetal, που δε θα μπορούσαν να περάσουν εκείνο το check στο Ελευθέριος Βενιζέλος ! Θα βαράγαν τα καμπανάκια όλα!»

ALDEBARAN cd ALDEBARAN cd Untitled-7

Ο στιχουργός και … εμψυχωτής Κώστας Φασουλάς είπε στην παρουσίαση μεταξύ άλλων : «… Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο με ενθουσίασε με όλη αυτή τη δουλειά είναι ότι τα παιδιά αυτά έκαναν το χατήρι των ποιητών. Τί ακριβώς εννοώ : οι περισσότεροι από τους ποιητές που υπάρχουνε σ΄αυτό το δίσκο, θα βάφτιζαν τα ποιήματά τους τραγούδια. Κι αυτό ακριβώς έκαναν και ο Δημήτρης και ο Ανδριανός. Με την καλλιτεχνική τους σοφία- η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει ηλικία- είδαν αυτό το πράγμα και κάναν τα ποιήματα αυτά τραγούδια τραγουδένια. Μακριά από περισπούδαστες προσεγγίσεις και λογιοσύνες…»

«…Καμαρώνω γι αυτόν τον δίσκο, τον νοιώθω, τον αισθάνομαι σαν ένα γιασεμί στη μέση ενός πολέμου. Του πολέμου που βιώνουμε».

ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ –ΒΥΡΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ τραγουδά ο Απόστολος Ρίζος. ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΟΜΑΙ-ΚΩΣΤΑΣ ΟΥΡΑΝΗΣ τραγουδά ο Μίλτος Πασχαλίδης. Ω ΜΗ ΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΚΛΑΙΩ-ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ τραγουδά η Γιώτα Νέγκα. ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΗΔΟΝΙ-ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΑΠΑΘΙΩΤΗΣ τραγουδά η Καίτη Κουλλιά. ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ τραγουδά ο Βασίλης Σκουλάς. ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΣ-ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ τραγουδά η Ρίτα Αντωνοπούλου. ΩΡΑ ΒΟΥΒΗ-ΚΛΕΙΤΟΣ ΚΥΡΟΥ τραγουδά ο Δημήτρης Καρράς. ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ-ΚΩΣΤΑΣ ΟΥΡΑΝΗΣ τραγουδά ο Δημητράκης Ramone. ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΩ-ΡΩΜΟΣ ΦΙΛΥΡΑΣ τραγουδά η Βιολέτα Φιλίππου. ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ-ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ τραγουδά η Λένα Αλκαίου. Ο ΚΗΠΟΣ ΕΙΜΑΙ-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ τραγουδά η Μαρία Κουταβά. FONTAINE DE MEDICIS-ΚΩΣΤΑΣ ΟΥΡΑΝΗΣ τραγουδά ο Αδριανός Παπαμάρκου 

 Από την Ειρήνη Κουλούρη

Το περιοδικό δεν συμφωνεί απαραίτητα με τα γραφόμενα από έκαστο αρθρογράφο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρου ή τμήματος άρθρου χωρίς την αναφορά του ονόματος του περιοδικού και του ονοματεπώνυμου ή ψευδώνυμου του αρθρογράφου.

Summary
Article Name
ALDEBARAN cd
Description
ALDEBARAN cd
Author

Share.

About Author