Παρτίδα Δολοφόνων

0

ΠΑΡΤΙΔΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

5 – 4 – 2014

Η ατμόσφαιρα της γενικευμένης σήψης που αναδύεται τελευταία από όλες τις μυριάδες ρωγμές ενός εύθραυστου πολιτικού σκηνικού έτοιμου να ανατιναχτεί προκαλεί πλέον την ίδια τη σκέψη σαν μια προσβολή στη νοημοσύνη. Καθώς ο μέσος άνθρωπος αδυνατεί να συλλάβει το σχέδιο πίσω από τις καταιγιστικές εξελίξεις, νιώθει το είδος εκείνο της παράλυσης που είναι ότι χειρότερο για την ορθή κρίση. Δυσκολεύεται μάλιστα ακόμη περισσότερο από την αμνησία αλλά και τον ορυμαγδό που επιβάλλεται από τα μυριάδες εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν αναδυθεί παραπλεύρως των κρατικοδίαιτων κ άλλων «επίσημων» κ ημι-επίσημων ΜΜΕ.

Επειδή είναι αδύνατο να ασκηθεί ακόμη και η κοινή λογική χωρίς καταφυγή στη μνήμη θα είναι καλό να συγκεντρώσουμε επιτέλους όλες τις ενδείξεις ενός συνεχιζόμενου εγκλήματος που αν και μερικοί βιάζονται να το ταυτίσουν με την μάλλον εσφαλμένη κατηγορία της «μεταπολίτευσης», στην πραγματικότητα τα ίχνη του όπως και οι συμμετέχοντες ως ύποπτοι μπορούν να αναζητηθούν πίσω στο χρόνο μέχρι και τις δεκαετίες του 1930 και το κατοπινό μετεμφυλιακό κράτος. Σε αυτό άλλωστε συντέλεσε και η άψογη εργασία του Δημοσθένη Κούκουνα [ http://aera2012.blogspot.gr ] στον οποίο οφείλουμε την συγκέντρωση ενός ογκώδους αρχειακού υλικού απαραίτητου για κάθε μελλοντικό ερευνητή που θα ήθελε να εντρυφήσει στις πιο απόκρυφες πτυχές της τωρινής πολιτικής παρτίδας και στην καταγωγή των παικτών.

Πλην όμως, ειδικά σε αυτήν εδώ τη χώρα, είναι απαραίτητο να επεκτείνει κανείς την όραση του στο σύνολο της παγκόσμιας παρτίδας. Ειδικά ο Ελλαδικός κόσμος με κάποιον παράδοξο τρόπο αποδεικνύεται τόσο μεγαλύτερης σημασίας στο παγκόσμιο ζατρίκιο όσο περισσότερο υποβαθμίζεται στο εσωτερικό. Θα προχωρήσουμε λοιπόν με μια αντίστροφη λογική αναζητώντας στοιχεία με βάση το γνωστό «CuiBonoFuit» (ποιόν συμφέρει αυτό που συνέβη).

Τελευταία εξανίστανται οι πάντες από τις ισχυρές ενδείξεις που προσέφερε η υπόθεση Μπαλτάκου στην υπόθεση ότι η τωρινή ΝΔ του Σαμαρά και η ΧΑ του Μιχαλολιάκου είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Πιθανώς επιμένουν να ξεχνούν ότι εδώ και καιρό είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο έντυπη απόδειξη πληρωμής του κου Μιχαλολιάκου από την Ελληνική ΕΥΠ με ημερομηνίες από 1/1/1982 εως και 30/6/1982 με το συγκεκριμένο ποσό των 120.000 δρχ. και την κωδική ονομασία «Αστυάναξ-2649». Κάτι θυμήθηκε βέβαια η κα Ακριβοπούλου σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων του Ευαγγελάτου όπου αναφέρθηκε στην ΧΑ ως κατασκεύασμα μυστικών υπηρεσιών. Κάτι ακόμη διέρρευσε τεχνηέντως πως, περί κοριών στο πρωθυπουργικό γραφείο. Και κάτι ακόμη για μη «εγκεκριμένη» χρήση του γνωστού βαλιτσακίου υποκλοπών.

Βέβαια, άλλες ενδείξεις συνηγορούν στην πιθανή ανακατεύθυνση διαφόρων επιχειρήσεων τελευταία καθώς ήδη μαίνεται ο ενδουπηρεσιακός πόλεμος στην ΕΥΠ ο οποίος φαίνεται να παίρνει και διαστάσεις άτυπου εμφυλίου μετά τα τεκταινόμενα στην υπόθεση υπεξαίρεσης απορρήτων εγγράφων από τον κο Καρχιμάκη και τον συνακόλουθο διασυρμό πρακτόρων και πρακτορισσών στα δικαστήρια μαζί με σωρεία εγγράφων όπως τουλάχιστον αποκαλύπτεται από τις τελευταίες ανταποκρίσεις του GreekamericanNewsAgency. Περιέργως πως η υπόθεση αυτή σέρνεται ήδη από το 2010 και τα επίσημα ΜΜΕ αρνούνται επίμονα να αναφερθούν. [http://greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-52-24/2010-02-21-15-40-32/26863-eyp12114 ]

Πολλοί μιλούν για την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης από τον ΓΑΠ και τις πιθανές πολλαπλές παρεμβάσεις στην λειτουργία της ΕΥΠ. Αυτό όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο καθώς η περίοδος ΓΑΠ αποτέλεσε το εφαλτήριο για την επιστροφή του Σαμαρά στην ΝΔ και το κανονικότατο στρίμωγμα της παραδοσιακής Καραμανλικής δεξιάς από κάποιον που πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν προδότης και αποστάτης. Ούτε τυχαία είναι η απίστευτη προειδοποίηση του Τράγκα αμέσως μετά τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου από την εκπομπή του ότι ο σημερινός πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να φύγει μέσα σε «απίστευτη χλεύη»! Εύκολα υποθέτει κανείς ότι ο πρώτος που θα ήθελε να δει κάτι τέτοιο είναι μάλλον ο Μέγας Βούδας της Ραφήνας, ο πρώτος τη τάξη κληρονόμος της ΝΔ, ο έχων δώσει όρκο σιωπής!

Σε αυτή την σιωπή τώρα θα πρέπει να επικεντρωθεί κανείς λίγο περισσότερο διότι μερικές σιωπές είναι πιο εκκωφαντικές από άλλες ιδίως όταν ακολουθούν μια από τις πιο τρομακτικές και σκοτεινές περιόδους της πρόσφατης ιστορίας της οποίας ορισμένες πτυχές βγαίνουν στο φως μόλις τώρα. Ας θυμηθούμε τι έγινε από το 2004 έως το 2009. Τα Δεκεμβριανά του 2008, η τρομερή Μεγα-πυρκαγιά του 2007 στην Ηλεία, οι παρακολουθήσεις και ο μυστηριώδης θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη υπεύθυνου των συστημάτων της εταιρείας Vodaphone το 2005. Εν τω μεταξύ εισαγγελική δίωξη έχει ήδη ασκηθεί κατά προσώπου που υπηρέτησε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ως υπεύθυνου των παρακολουθήσεων ενώ το περιβόητο πόρισμα Ορνεράκη για το υποτιθέμενο σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή (Σχέδιο ΠΥΘΙΑ όπως αποκαλύφθηκε από το περιοδικό «Επίκαιρα») μιλά απροκάλυπτα για προπαρασκευαστικές κινήσεις ανατροπής του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.

Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι είχαμε μια από τις ωμότερες παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις Ελληνικές υποθέσεις από τον καιρό της χούντας και μάλιστα σε συνεργασία με τη Mossad. Μια σύντομη σύγκριση με την περίπτωση της Ουκρανίας θα ήταν πολύ χρήσιμη εδώ. Πηγές του διαδικτύου αναφέρουν ότι η επιχείρηση των Δυτικών στην Ουκρανία ετοιμαζόταν επί είκοσι χρόνια μέσω των διαφόρων ΜΚΟ και άλλων εμπλεκόμενων. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση τα τεκταινόμενα αυτή τη στιγμή να συνδέονται με τα γεγονότα της προηγούμενης δεκαετίας με κάποιον υπόγειο τρόπο που υποδηλώνει έναν απώτατο στόχο; Θα ωφελούσε άραγε τη συγκεκριμένη στιγμή η αποδυνάμωση και ακόμη και η πτώση της σημερινής κυβέρνησης ξένα κέντρα σε κάποιο αδιόρατο σχεδιασμό μακράς πνοής;

Υπάρχει βέβαια και η λογική της «αντι-πυράς». Εάν ούτως η άλλως, μια πολιτική αποδυναμώνεται διαρκώς από μόνη της εξ αιτίας των αντικειμενικών συνθηκών τότε αυξάνει διαρκώς ο κίνδυνος να εφαρμοστεί ο νόμος δράσης και αντίδρασης έστω και με αφορμή τις εκλογές του Μαΐου η κάποιο άλλο μεθεπόμενο γεγονός. Το πιο επικίνδυνο σημείο για όλους τους εμπλεκόμενους σε μια τέτοια κατάσταση είναι το κενό εξουσίας που θα μπορούσε να προκύψει μακροπρόθεσμα. Προκειμένου να διακινδυνευθεί η συνέχιση της υποταγής μιας χώρας μπορεί να είναι κάποτε προτιμότερο να ανάψει τη φωτιά πρώτος εκείνος που θα ήθελε να αποφύγει πραγματικά ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και..επαναστατικές!

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πλήρως κατανοητό χωρίς να επεκταθεί κανείς στο χάρτη τόσο βόρεια όσο και νότια. Στην τρέχουσα κατάσταση, οι παγωμένες ισορροπίες τρόμου όπως έχουν διαμορφωθεί υποβάλλουν αβίαστα την εικόνα ενός νοητού τριγώνου Μόσχας, Αθήνας και Τελ-Αβίβ και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα βασισμένα στον ενεργειακό εκβιασμό της Δύσης από τον Πούτιν. Το τρέχων κλειδί βρίσκεται στις λέξεις «ενέργεια» και «κοιτάσματα». Αυτό φαίνεται πως έχει ήδη γίνει εν μέρει κατανοητό όπως δείχνει πρόσφατο δημοσίευμα στο Defencepoint με τον περίεργο τίτλο «Μια πιο «συνωμοτική» ερμηνεία για την καταγραφή Μπαλτάκου».

[http://www.defencepoint.gr/news/?p=99482 ] Είναι όντως εντυπωσιακό ότι από τα πρώτα κανάλια που ανέβασαν το βίντεο Μπαλτάκου ήταν το Ρωσικό rutube ιδιοκτησίας Gazprom! Δεν αρκεί όμως αυτό για να αιτιολογηθεί η αυτοκτονική τάση που εκδηλώθηκε πρόσφατα. Πρέπει να ληφθούν υπόψιν όλοι οι εμπλεκόμενοι παίκτες και οι στρατηγικές τους.

Με ελάχιστη προσπάθεια μπορεί να δει κανείς τη βαλτωμένη κατάσταση στη Συρία να εξελίσσεται προς μια ευρύτερη σύγκρουση με την Τουρκία και αν αυτό συνδυαστεί με ταυτόχρονη επίθεση των Κουρδικών δυνάμεων που ενισχύονται καθημερινά ίσως αποτελέσει την αρχή του τέλους του ενιαίου Τουρκικού κράτους. Τότε όμως τι θα συμβεί με την υπόθεση της συνεκμετάλλευσης των πετρελαίων του Αιγαίου; Ποιοι θα είναι οι κληρονόμοι; Θα μπορούσε βέβαια να αποδυναμωθεί και το Ελληνικό κράτος η και να οδηγηθεί σε διαμελισμό αλλά αυτό μάλλον δεν μπορεί να συμβεί με εξωτερική επίθεση που θα προκαλούσε ρωγμές στις δομές του ΝΑΤΟ τη στιγμή που η Ρωσική επιθετικότητα το κάνει να χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συνεργασία. Εκτός και επιλεγεί η λογική της «θυσίας» ενός κομματιού και μια τέτοια κίνηση είναι ίσως πιθανή εάν ολοκληρωθεί η ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ το φθινόπωρο! Τότε το ΝΑΤΟ θα έχει βρεθεί κυριολεκτικά στα πισινά της Ρωσίας μέσα στα εδάφη του Καυκάσου. Και η ιστορία δείχνει ότι οι μεγάλες δυνάμεις δεν είχαν ποτέ πρόβλημα να ξεσχίσουν τις μικρότερες σε ..δύο η περισσότερα κομμάτια για τα δικά τους συμφέροντα και τη διασφάλιση των επιθυμητών ισορροπιών. Μόνο που στις μέρες μας επικρατεί η τάση αυτού του είδους οι επιχειρήσεις να βασίζονται σε διάφορους πολιτικούς αυτόχειρες για την προπαρασκευή εμφυλιοπολεμικών σκηνικών!

Παρτίδα ΔολοφόνωνΑπό απολυμαντή

Το περιοδικό δεν συμφωνεί απαραίτητα με τα γραφόμενα από έκαστο αρθρογράφο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρου ή τμήματος άρθρου χωρίς την αναφορά του ονόματος του περιοδικού και του ονοματεπώνυμου ή ψευδώνυμου του αρθρογράφου.

Summary
Article Name
Παρτίδα Δολοφόνων
Description
Ο ιδιοφυής Απολυμαντής κάνει μιά ... πολιτική ανάλυση και ... σύνθεση των γεγονότων... Από την εργασία του Δημοσθένη Κούκουνα μέχρι τον Μπαλτάκο, τη Χρυσή Αυγή και τις μυστικές υπηρεσίες. Πώς γίνεται η προπαρασκευή εμφυλιοπολεμικών σκηνικών;
Author

Share.

About Author