Ο εκτροχιασμός

0

             

                                                                 Ο εκτροχιασμός

 

                                                                                                                         Από την  Άννα Μπαλάνα

Τα συστημικά τσοντοκάναλα έχουν εκτροχιαστεί σε προπαγάνδα κατά τού Σύριζα (επειδή δεν θέλουν να πληρώνουν) και κατατρομοκρατούν τον κόσμο με την δήθεν επέλαση τών Συρίων. Το 1991 ο Αντώνης Σαμαράς – υπουργός εξωτερικών τότε- πήρε εντολή από τη CIA να ανοίξει τα σύνορα να μπουν οι αλβανοί, γιατί υπήρχε περίπτωση να ξεσηκωθούνε οι τελευταίοι και να επαναστατήσουνε εξ αιτίας τού πλιάτσικου που θα γινόταν στην πατρίδα τους από τους καπιταλιστές  και την εθελόδουλη κυβέρνηση. Κατά μαρτυρία τής διευθύντριας του SBC καναλιού. Πόσα εκατομμύρια αλβανοί πέρασαν από Ελλάδα; Ίσως και τρία.Πόσες εκατοντάδες  χιλιάδες πακιστανοί; Πόσες χιλιάδες από τα πρώην σοβιετικά καθεστώτα; Αυτά, δεν τρομάζουν τούς κύριους καναλάρχες και τους περιβόητους δεξιούς; Τους πειράξανε οι λίγες χιλιάδες κατεστραμμένων ανθρώπων, από τη Συρία, από  τον πόλεμο; Όπως επίσης λίγων αφγανών και ιρακινών; Θυμίζω ότι τα καπιταλιστικά θηρία τής Ε.Ε., τής Αμερικής , έκαναν πλιάτσικο στον ορυκτό πλούτο και στα τουριστικά παράλια (με σκοπό να φτιάξουν ξενοδοχεία κλπ) της Αλβανίας.  Ουράνιο, πετρέλαιο, τα πήραν πολυεθνικές εταιρίες αμερικάνικων συμφερόντων. Θυμίζω ότι τα σοσιαλιστικά καθεστώτα γύρω στο 1991 είχαν εκφυλιστεί τελείως από δωροδοκίες  τής CIA στην προσπάθεια να μετατραπούν σε καπιταλιστικά, πράγμα το οποίο δεν θα έκαναν βεβαίως  ανοίγοντας πόλεμο, αλλά το έκαναν διαφθείροντάς τους με το χρήμα. Εξ άλλου,η επέλαση τού άγριου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σ΄ όλον τον πλανήτη, επικυρώθηκε με τη συμφωνία τού Μάαστριχ, την οποία υπέγραψαν όλες οι δυτικές χώρες. Στην Ελλάδα την υπέγραψε η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και απ την πλευρά της αριστεράς (συνασπισμός τότε) ο κύριος  Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Απ’  τη μιά μεριά οι μαφιόζοι τών διάφορων αυτών κρατών αποκτήσανε πλούτη (πχ. Γκορμπατσόφ με την πίτσα ), με εγκληματικό τρόπο, οι δε λαοί αυτών τών λαών  εξεδιώχθησαν σε άλλες χώρες  με άθλιες συνθήκες  διαβίωσης. Όσον αφορά την Αλβανία, ο ίδιος ο Μπερίσα τούς είχε πει «πηγαίνετε να δουλέψετε, εδώ δεν έχει δουλειά». Πώς φτωχύνανε μέσα σε μιά μέρα; Χάθηκαν ξαφνικά τα εργοστάσια; Χαθήκαν οι αγροτικές  παραγωγές; Κάτι καλλιεργούσαν εκεί πέρα. Τα κατάπιε η γή;

Οι αγαπητοί καπιταλιστές μεθοδεύουν προσεχώς και το πειραματόζωο Ελλάδα να εκδιώξει τούς πολίτες, όπως έγινε το ΄91 στην Αλβανία. Δοκιμασμένο το κόλπο. Με την δήθεν κρίση μας. Δεν είναι κρίση, είναι ταξικός πόλεμος. Είναι κρίση ενδοκαπιταλιστική. Δηλαδή ο μεγάλος καπιταλιστής θα φάει τον μικρό καπιταλιστή. Γίνεται ανακατάταξη. Για τούς καπιταλιστές είναι κρίση. Για τούς λαούς είναι ταξικός πόλεμος. Αυτά, λέει κι  ο Μάρξ.

 

 Το περιοδικό δεν συμφωνεί απαραίτητα με τα γραφόμενα από έκαστο αρθρογράφο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρου ή τμήματος άρθρου χωρίς την αναφορά του ονόματος του περιοδικού και του ονοματεπώνυμου ή ψευδώνυμου του αρθρογράφου.

Share.

About Author