Μήδεια σε «εκδοχή» Μπόστ, στο Ηρώδειο

0

Μήδεια σε «εκδοχή» Μπόστ, στο Ηρώδειο

                         Από την Ειρήνη Κουλούρη

Είδαμε την Μήδεια του Μπόστ, στις 27 του Ιούνη, ημέρα Σάββατο, στο Ηρώδειο. Από το θέατρο ΣΤΟΑ, του Θανάση Παπαγεωργίου. Δεν ξετρελλαθήκαμε με την παράσταση, παρ΄ό,τι αγαπάμε πολύ τον Μποστ. Ένα απλό, απλούστατο σκηνικό -τί άλλο θα μπορούσε θα μου πείτε- που ίσως όμως πέφτει λίγο για τη σημερινή εποχή, και κάμποση πλάκα, από τους στίχους του Μποστ. Με μερικές στιχουργικές αττάκες που έφερναν πιο πολύ γέλιο. Η παράσταση ξεκίνησε με …. την υποστολή της –ήδη κουρελιασμένης-ελληνικής σημαίας που στη συνέχεια … έγινε σφουγγαρόπανο…και … στη θέση της …  υψώθηκε η  σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης… Γελάσαμε… Παντοτινός Μποστ.

Η παράσταση είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 1993.

Σκηνοθεσία Θανάσης Παπαγεωργίου, Μουσική Βασίλης Δημητρίου, Σκηνικό-κοστούμια Μποστ,Επιμέλεια Λέα Κούση, χορογραφίες Μαρία Αλβανού, και ερμηνείες από τους : Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάση Παπαγεωργίου, Παύλο Ορκόπουλο, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Θοδωρή Τούμπανο και έναν 7μελή χορό.

 Το περιοδικό δεν συμφωνεί απαραίτητα με τα γραφόμενα από έκαστο αρθρογράφο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρου ή τμήματος άρθρου χωρίς την αναφορά του ονόματος του περιοδικού και του ονοματεπώνυμου ή ψευδώνυμου του αρθρογράφου.

Share.

About Author