ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΙΟΝ «ο Δήμος»

0

                                                          ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΙΟΝ  «ο Δήμος»

                                                                                                                                        Γράφει ο : Spittle & Spittoon

                                                                            Το παρόν κείμενο είναι μυθοπλασία, επιστημονική

                                                                           (ψυχολογική) φαντασία. Γι αυτό   και οποιαδήποτε            

                                                                            ομοιότης με πρόσωπα, καταστάσεις και  γεγονότα,εί-

                                                                            ναι απολύτως συμπτωματική. (Στην Ελλάδα άλλως τε, δεν          

                                                                            γίνονται  τέτοια πράγματα).           

 

Η Λενιώ έχει πάψει  πια να λέει το δημαρχείο «δημαρχείο». Το έχει αντικαταστήσει  με τη λέξη «Κουτσομπολείο», όπως λέμε «Οπωροπαντοπωλείο». Τόσα που έχει περάσει. Και τόσα που έχουν δει τα μάτια της. Η ζωή της, ταινία με τη Λαμπέτη. Σαν είχε τα παιδιά της μικρά, το πρώτο της έξη χρόνων και στην πρώτη δημοτικού, οι «κοινωνικοί λειτουργοί» (ο μεγαλοδύναμος να τις κάνει), πρόθυμα πήγαιναν στο σχολείο του μωρού παιδιού  και την έβριζαν στους δασκάλους και στους  διευθυντάδες με τα χειρότερα λόγια. Χωρίς να την ξέρουν καν. Μα εκείνοι, είχαν όντως περισσότερο μυαλό, και τους απαντούσαν   με τα καλύτερα λόγια για τη Λενιώ.  

dim_serif

 

Από διαταγή  της οικογένειας, που αυτή η τελευταία είχε κατά νουν να εφαρμόσει ολόκληρη ίντριγκα, σε βαθμό  κακουργήματος. Θέλει να το πει κανείς ζαβάδα; Θέλει να τα πει κανείς τα άτομα  αυτά κατινάρες του κερατά; Θέλει να τους πει “κάθε άλλο παρά επιστήμονες;”  Θέλει να τους   πει ανεύθυνους κακούς και μωρούς ανθρώπους;  Όπως και να τους πει, μέσα θα είναι.  Γυναικούλες, που πήγαιναν  και  χώνονταν  σε οικογένειες με ανήλικα, με αμορφωσιά, απερισκεψία και  «ερασιτεχνισμό» (στη συνηθισμένη έννοια, όχι στην κυριολεκτική) -χωρίς να εξερευνήσουν  με σοβαρότητα και  υποψία,  πρώτα, μόνες τους, τίποτα-. Σε μωρά παιδιά, που μετέπειτα έγιναν εξαιρετικοί επιστήμονες, σε αξιόλογες καλλιεργημένες και μορφωμένες μητέρες καλού χαρακτήρος. Και μάλιστα χώνονταν σε υποθέσεις που αργότερα εκδικάστηκαν. Και δεν ήταν απλές υποθέσεις. Ηταν κακουργήματα.

Άτομα, που μόνο σαν ΑΜΕΑ μπορείς να τα περιγράψεις, «λειτουργούς» δήθεν της κοινωνίας.  Πήγαιναν και βοηθούσαν τον κακούργο, να «επιτελέσει» το έργο του. Πήγαιναν, και βοηθούσαν διεστραμένους κακούργους  να καταστρέψουν οικογένειες.

Τώρα θάπρεπε οι κατίνες του ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΙΟΥ,να ντρέπονται. Μα η αιδώς είναι ίδιον των ευφιών ανθρώπων…

Κακία και ανοησία… Οι δυό “θεές των  ανθρώπινων κοινωνιών”…

 

 Το περιοδικό δεν συμφωνεί απαραίτητα με τα γραφόμενα από έκαστο αρθρογράφο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρου ή τμήματος άρθρου χωρίς την αναφορά του ονόματος του περιοδικού και του ονοματεπώνυμου ή ψευδώνυμου του αρθρογράφου.

Summary
Article Name
ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΙΟΝ «ο Δήμος»
Description
ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΙΟΝ «ο Δήμος»
Author

Share.

About Author