Και κάνω το λάθος να κατεβώ την πολύπαθη Αγίου Ιωάννου

0

Και κάνω το λάθος να κατεβώ την πολύπαθη Αγίου Ιωάννου

Δήμαρχε Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά

 

Και κάνω το λάθος να κατεβώ την πολύπαθη Αγίου Ιωάννου (τέως κεντρικός ή μοναδικός δρόμος της Αγίας Παρασκευής) και παρκάρω το αυτοκίνητό μου επί της οδού αυτής χωρίς να εμποδίζω ή να δημιουργώ κανενός είδους κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Έρχεται το λοιπόν η πάλαι ποτέ δημοτική αστυνομία καλή της ώρα, και αβασάνιστα μου κόβει μιά κλήση της τάξης των 80 ευρώ.

Δεν λέω, μπορεί να κόβει όσες κλήσεις θέλει, άμα όμως μου έχει και τα ανάλογα πάρκιν, για να βάλω το αυτοκινητάκι μου.

Μέσα σε πέντε λεπτά η δημοτική αστυνομία δικαίωσε την ύπαρξή της. Πήρα το χαρτάκι από τους υαλοκαθαριστήρες μου και το πήγα στον δήμαρχο. Καθότι παρασύρθηκα από το γνωστό «τα παράπονα στο δήμαρχο».

Εκεί να δείτε υποδοχή.

Ερώτηση πρώτη :-Γιατί κατεβήκατε την Αγίου Ιωάννου με τα πόδια;

Απάντηση : -Γιατί, με τα χέρια έπρεπε να κατεβώ, ή απαγορεύεται ;

Δήμαρχος :-σας παρακαλώ πηγαίνετε, όλοι οι πολίτες είναι ίσοι μεταξύ τους.

Απάντηση : -Ναι ! Και τα μαγαζιά στην Αγίου Ιωάννου, από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής συντηρούνται.

Δήμαρχος : -Ναι, τώρα ! Εξυπνάδες ! Και σας κάνω και γυμναστική, και μιλάτε !

Απάντηση : (σιωπή)

Και έρχεται ο καιρός των εκλογών. Και τον ανταμώνω καμαρωτό – καμαρωτό σαν κόκορα λυράτο, και με χαιρετάει με υφάκι του τύπου «και χθες μαζί είμασταν».

-Ξέρετε, κατεβαίνω για δήμαρχος. Θα έχω πιστεύω, την υποστήριξή σας !

-Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι ίσοι είναι. Και οι ψηφοφόροι μπορεί να είναι χαζοί, αλλά δεν έχουν πάθει και πνευματική μαλάκυνση!

Και του θυμίζω το περιστατικό.

-Ίχνος καλοσύνης δεν δείξατε κάποτε…

Και του θύμισα δυό λόγια του Μπρεχτ:

«Ο καλός είναι χαζός.

Φρόντισε να είσαι κακός.

Μην είσαι ολιγαρκής.

Η ζωή είναι μάταιη».

Καλή επιτυχία ονειροπαρμένε δήμαρχε !

Η ηθοποιός Φωτεινή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη προ αρχαιοτάτων χρόνων, λίγο νωρίτερα από την εποχή της λάσπης. Τελείωσε το δημοτικό φοιτήσασα την κάθε τάξη από τρία χρόνια καθότι υπήρξε λάτρης της βαθειάς γνώσης. Αποφοίτησε Γαλλικό Κολλέγιο Καλαμαρί με υποτροφία καθότι δυνατή μαθήτρια εκ του δημοτικού. Εισήχθη στην Κρατική Σχολή Θεάτρου όπου αποφοίτησε με άριστα. Έπαιξε με το Κ.Θ.Β. Ε. Συμμετείχε στα φεστιβάλ Κολωνίας και Βόννης με το θίασο «Μάσκες», συνεργάστηκε με όλα τα ΔΗΠΕΘΕ σε επώνυμους ρόλους κ.α.

Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως «Περί Ανέμων Και Υδάτων», «ποιός είναι ο Κύριος Αλεξίου;», «Όλα τα κακά της μοίρας μου», «ιστορίες χωρίς δάκρυα» και συμμετείχε επίσης σε πολλές διαφημίσεις.

 Από την

Το περιοδικό δεν συμφωνεί απαραίτητα με τα γραφόμενα από έκαστο αρθρογράφο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρου ή τμήματος άρθρου χωρίς την αναφορά του ονόματος του περιοδικού και του ονοματεπώνυμου ή ψευδώνυμου του αρθρογράφου.

Summary
Article Name
Και κάνω το λάθος να κατεβώ την πολύπαθη Αγίου Ιωάννου
Description
Η γνωστή ηθοποιός Φωτεινή Παπαδοπούλου, σε δύο διαφορετικές συναντήσεις της με το δήμαρχο. «Τα παράπονα (της Φωτεινής) στο δήμαρχο» και η δεύτερη τυχαία συνάντηση και η ζήτηση ψήφου. Επακόλουθο; Το ... κράξιμο της Φωτεινής που δεν χαρίζει ποτέ κάστανα και σε κανέναν.
Author

Share.

About Author