Η χελώνα

0

Από την Φωτεινή Παπαδοπούλου

Σίγουρα δεν την προσέξατε. Δεν έχει τίποτα το ωραίο, ή το αξιοπρόσεκτο. Και όμως είναι άξια θαυμασμού.

Αυτάρκης, σε πείσμα του χρόνου διατηρεί σταθερή την ταχύτητά της. Την χλευάζουν για την ταχύτητά της πολλοί ανεγκέφαλοι άνθρωποι. Το κάνουν επειδή δεν ξέρουν.

Σας μιλώ για τις χελώνες. Τις προσέξατε καθόλου;

Αργές, ταπεινές, αδιάφορες στους ήχους, τις προκλήσεις για τέλειο σώμα. Η υπερπροσπάθεια για την επιτυχία, της είναι αδιάφορη. Σιωπηλή, βγάζει κάπου – κάπου το κεφαλάκι της από το κέλυφός της που είναι ταυτόχρονα σπίτι της, που αδιαμαρτύρητα κουβαλάει, για να διασκεδάσει – και ξανά πάλι μέσα.

Δεν το σηκώνει ποτέ. Έφαγε τόσες σφαλιάρες, που αποφάσισε να μην το ξανασηκώσει. Και το έκανε.

Έκανε την απόφαση πράξη. Κατόρθωμα. Γι΄αυτό σας τη γνώρισα. Ανήκει στον χώρο  της τελειότητας.

Υ. Γ. Την προσέξατε τώρα;

Η ηθοποιός Φωτεινή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη προ αρχαιοτάτων χρόνων, λίγο νωρίτερα από την εποχή της λάσπης. Τελείωσε το δημοτικό φοιτήσασα την κάθε τάξη από τρία χρόνια καθότι υπήρξε λάτρης της βαθειάς γνώσης. Αποφοίτησε Γαλλικό Κολλέγιο Καλαμαρί με υποτροφία καθότι δυνατή μαθήτρια εκ του δημοτικού. Εισήχθη στην Κρατική Σχολή Θεάτρου όπου αποφοίτησε με άριστα. Έπαιξε με το Κ.Θ.Β. Ε. Συμμετείχε στα φεστιβάλ Κολωνίας και Βόννης με το θίασο «Μάσκες», συνεργάστηκε με όλα τα ΔΗΠΕΘΕ σε επώνυμους ρόλους κ.α. Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως «Περί Ανέμων Και Υδάτων», «ποιός είναι ο Κύριος Αλεξίου;», «Όλα τα κακά της μοίρας μου», «ιστορίες χωρίς δάκρυα» και συμμετείχε επίσης σε πολλές διαφημίσειςΤο περιοδικό δεν συμφωνεί απαραίτητα με τα γραφόμενα από έκαστο αρθρογράφο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρου ή τμήματος άρθρου χωρίς την αναφορά του ονόματος του περιοδικού και του ονοματεπώνυμου ή ψευδώνυμου του αρθρογράφου.

Share.

About Author