Γλυκό πουλί της νιότης στο Θέατρο «ΑΛΜΑ»

0

                                        Γλυκό πουλί της νιότης στο Θέατρο «ΑΛΜΑ»

                                                                                                        

                                                                                                         Από την :  Γάτα Που Τρώει Αβοκάντο

Στο θέατρο Άλμα, Ακομινάτου 15-17 και Αγίου Κωνσταντίνου, Μεταξουργείο,παίζεται εδώ και μερικές μέρες το πολύ γνωστό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς “Γλυκό πουλί της νιότης “ (the sweet bird of youth) που πρωτοπαρουσιάστηκε στις ΗΠΑ το 1959 και την επόμενη χρονιά έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, σε μιά θρυλική παράσταση όπου πρωταγωνιστούσε η Μελίνα Μερκούρη και ο νεαρός τότε Γιάννης Φέρτης. Το έργο έχει για βασικούς ήρωες δύο ανθρώπους,  την Αλεξάνδρα  ντε Λάγκο, μιά διάσημη ηθοποιό που πλέον ταλαντεύεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας παλεύοντας με τη μοναξιά της και καταφεύγοντας στο αλκοόλ και τις ουσίες  και τον Τσανς, έναν  νέο που προσπαθεί να αναδειχθεί με μοναδικά «εφόδια» την αρρενωπότητά του και την απέραντη φιλοδοξία του. Αυτοί οι δύο άνθρωποι συναντώνται, προσπαθούν να ακουμπήσουν ο ένας στον άλλο, ο Τσάνς βέβαια προσδοκώντας υλικά οφέλη και ιδίως τη μεσολάβηση της μεγάλης ηθοποιού για να μπορέσει να παίξει σε ταινία και αυτός, και να κάνει καρριέρα. Το τέλος δυσάρεστο για όλους, αλλά έχει τρομερό ενδιαφέρον ο τρόπος που ο συγγραφέας προσέγγισε την ψυχολογία των δύο αυτών ανθρώπων. Τους δύο βασικούς ρόλους ερμηνεύουν η Κατερίνα Μαραγκού και ο Όμηρος Πουλάκης σε μιά πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση που σκηνοθετεί μία νέα σκηνοθέτις, η Αναστασία Ρεβή. Η Κατερίνα Μαραγκού που έχει ιδιαίτερη έφεση στις ηρωίδες του Τενεσί  Ουίλιαμς, ερμηνεύει με πολλή μαεστρία το βασικό ρόλο της  Αλεξάνδρα ντε Λάγκο, τονίζοντας  πολύ δημιουργικά τις ψυχολογικές μεταπτώσεις τής  μοναχικής γυναίκας που αδυνατεί να προσαρμοστεί στις νέες  συνθήκες τής ζωής της. Καλός και ο συμπρωταγωνιστής  Όμηρος Πουλάκης, βοήθησε να γίνει  ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι και να αποδώσουν και οι δύο δημιουργικά τους δύο αυτούς χαρακτήρες.

Το θέατρο ονομάζεται ‘ Άλμα’ από το όνομα της ηρωίδας ενός έργου του ιδίου συγγραφέα(καλοκαίρι και καταχνιά-Summer and fog) που έπαιξε με πολύ μεγάλη επιτυχία η τωρινή πρωταγωνίστρια και συνιδιοκτήτρια του θεάτρου, με τον σύζυγό της  Βίλλη Ανδρέου.

Παράγοντες :

Απόδοση: Μάριος Πλωρίτης

Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή

Σκηνικά / Κοστούμια: Μάιρα Βαζαίου

Φώτα: Γιάννης Κατσαρής

Ηχητική/Μουσική επιμέλεια: Ζηνοβία Αρβανιτίδη

Βοηθός σκηνογράφου: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου

Βοηθός παραγωγής: Ιωάννα Βουδούρη

 

Τα κοστούμια της κυρίας  Μαραγκού για το ρόλο της Αλεξάντρα ντε Λάγκο  σχεδίασε η ΛΟΥΚΙΑ.

 

Παίζουν:

Κατερίνα Μαραγκού (Αλεξάντρα ντε Λάγκο), Όμηρος Πουλάκης (Τσάνς Γουέην), Λευτέρης Βασιλάκης (Τζώρτζ Σκάντερ), Αργύρης Γκαγκάνης (Μπος Φίνλευ),

Νικόλας Παπαδομιχελάκης (Τομ Φίνλευ), Αγγελική Μητροπούλου (Χέβενλυ Φίνλευ), Βέφη Ρέδη (Θεία Νόννι)

 

 Το περιοδικό δεν συμφωνεί απαραίτητα με τα γραφόμενα από έκαστο αρθρογράφο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρου ή τμήματος άρθρου χωρίς την αναφορά του ονόματος του περιοδικού και του ονοματεπώνυμου ή ψευδώνυμου του αρθρογράφου.

Summary
Article Name
Γλυκό πουλί της νιότης στο Θέατρο «ΑΛΜΑ»
Description
Γλυκό πουλί της νιότης στο Θέατρο «ΑΛΜΑ»
Author

Share.

About Author